Windows 11 komt eraan!

Misschien heb je de geruchten al gehoord. Windows 11 komt eraan! Verwacht word eind 2021, maar er zijn ook berichten dat het misschien zelfs oktober kan zijn en upgrade van Windows 10 naar 11 is gratis. Als het goed is 5 oktober de grote dag van de Windows 11 lancering. De grote vraag is: Voldoet jou systeem nog aan de eisen die Microsoft stelt? Let wel op de eisen kunnen veranderen met de tijd!

AMD-systemen vanaf de Ryzen 2000-serie worden ondersteund, dienen gebruikers met een cpu uit het blauwe kamp (Intel ;) ) op zijn minst te beschikken over een model uit de 8000-reeks. Daarnaast wordt het gebruik van TPM 2.0 verplicht.

Nu zou de info van de CPU nog wel kunnen vinden maar TPM? De meeste hebben daar waarschijnlijk nog niet van gehoord. Gelukkig is er een simpel programma beschikbaar, genaamd WhyNotWin11 (zelfs zonder installatie!). Je kan in 1 opslag zien als je systeem wel of niet aan de eisen van Windows 11 voldoet. Ook handig aangezien het vandaag niet kan en misschien volgende week plots wel, voor een ‘leek’ niet meer te volgen.

Klik hier om direct de laatste stabiele versie van WhyNotWin11 te downloaden.

Het programma getest en zie hieronder de uitslag.

WhyNotWin11 versie 2.4.1.0

Zoals je kunt zien helaas niet overal groene markering, dit houdt in dat ik Windows 11 niet kan installeren volgens Microsoft, als dat ook zo is zullen we zien als Windows 11 op de markt is aangezien de huidige specificaties het systeem nog enorm snel is.

Je kan ook zonder dit programma werken. Windows 10 zou in de loop van de tijd een melding geven dat Windows 11 voor je beschikbaar is en op je systeem kan werken. Wil je Windows 11 en je niet voldoet aan de systeemeisen? Dat kan gewoon, hou er wel rekening mee je krijgt geen updates.

Tip! In de BIOS kun je TPM aanzetten, soms word het ook wel PTT (Intel Platform Trust Technology) genoemd in je BIOS.

Hieronder een kleine indruk van Windows 11. Menu liever aan de linker kant? Dat zou volgens geruchten ook mogelijk zijn.

Windows 11 - Desktop screenshot

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.