The Swiss army knife for Network administrators

Ja ja eindelijk vandaag had ik hem binnen, de Pockethernet! Een jaar geleden zag ik bij Indiegogo het project “Pockethernet – The Swiss army knife for Network administrators“. Dat leek mij wel wat, een kabel tester voor een nette prijs met de opties van hele dure fluke meet apparatuur. Besloten om te investeren in het project. Doel was midden 2014 het kastje in huis te hebben. Helaas was dat niet haalbaar. Na een dik half jaar vertraging is het product er toch gekomen. Wel netjes regelmatig updates ontvangen van de bedenkers.

Even kort getest. De eerste bevindingen zijn niet al te positief helaas. Als eerste zit er midden boven een redelijk krasje op het kastje 😯 (kom op dit lever je toch niet uit!). De kabels in de RJ45 poort gaan niet heel gemakkelijk eruit, dit kan misschien komen omdat het nieuw is wellicht bij vaker gebruik zal het soepeler gaan (tijd zal het leren). Bij de kabel test krijg ik van 1 kabel die fysiek 4 meter is op het rapportje diverse lengte te zien 2 meter tm 6 meter, beetje apart 🙄 …

Is het zijn geld waard? Op dit moment vind ik van niet. Ik heb er €130 incl btw en verzend voor betaald, in de toekomst zal hij rond de €150 kosten. Dat is veel duurder dan een simpele kabeltester (te koop voor rond €30) die vervolgens ook nog telefoon kabel en USB kan controleren. Voordeel van Pockethternet tester ten aan zien van simpele tester is dat je iets meer zicht heb op lengte van de kabel en netwerk gegevens kan uitlezen (al kan ik dat met de laptop/pc ook), daarnaast kun je ook nog een rapport verzenden (netwerk rapport / kabel rapport ) met de pockethernet dit kan zowel bij de simpele tester als een dure fluke niet.

Bij gebruik van de dien je ook nog een smartphone te hebben die op Android of iOS werkt aangezien de tester met een app werkt.

Hopelijk volgen er nog updates in de app zodat het een en ander nog word verbeterd.

Door Robby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *